al-Milani on the scales


We have already discussed the clear lie from shaykh Ali al-Milani in our previous article.  But surprisingly we seen shias who tried to justify even this apparent lie.

Some additional information which makes clear things even more clear. Let us see what shias would say on this.

His master ibn Muttahar al-Hilli in “Minhaj al-Karamah” narrated hadith “Best judge amongst you is Ali” in elevated till prophet :[S.A.W.W]: form.

He said:

أنه ع كان أعلم الناس بعد رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم قال رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم : ” أقضاكم علي “

He (alaihi salam) most knowledgeable man after messenger of Allah (sallalahu alaihi wa ali wa sallam), messenger of Allah (sallalahu alaihi wa ala alihi wa sallam) said: “Best judge amongst you is Ali”.

Ali al-Kadhab al-Milani al-Italiano (my addition) in his book “Ibn Taymiyyah wal Imam Ali (alaihi salam) at page 15 gave opinion of shaykhul Islam regarding this hadith. Shaykhul Islam rejected its authenticy.

Milani at page 16 in answer to shaykhul Islam said:

هذا الحديث موجود في: صحيح البخاري في كتاب التفسير باب قوله تعالى: (ما ننسخ من آية أو ننسها نأت بخير منها)

This hadith present in SAHIH AL-BUKHARI BOOK OF TAFSIR…..

He also gave Musnad of Ahmad, Durr al-Mansur and Sunnan of Nasai.

In all mentioned by al-Milani books this hadith came in mauquf form from Umar. Here Arabic texts from them:

====================
مسند احمد (241 هـ) الجزء5 صفحة113
حدثنا عبد الله حدثني أبي ثنا يحيى بن سعيد عن سفيان حدثني حبيب يعني ابن أبي ثابت عن سعيد بن جبير عن ابن عباس رضي الله عنهما قال قال عمر علي أقضانا وأبي أقرؤنا وانا لندع من قول أبي وأبي يقول أخذت من فم رسول الله صلى الله عليه وسلم فلا أدعه والله يقول ما ننسخ من آية أو ننسها
====================
صحيح البخاري (256 هـ) الجزء5 صفحة149
حدثنا عمرو ابن علي حدثنا يحيى حدثنا سفيان عن حبيب عن سعيد بن جبير عن ابن عباس قال قال عمر رضي الله عنه أقرؤنا أبى وأقضانا على وانا لندع من قول أبى وذاك ان أبيا يقول لا ادع شيئا سمعته من رسول الله صلى الله عليه وسلم وقد قال الله تعالى ما ننسخ من آية أو ننسأها
====================
السنن الكبرى للنسائي (303 هـ) الجزء6 صفحة289
( 10995 ) أنا عمرو بن علي نا يحيى نا سفيان عن حبيب عن سعيد بن جبير عن بن عباس قال قال عمر أقرؤنا أبي وأقضانا علي وإنا لندع من قول أبي وذلك أنه يقول لا تدع شيئا سمعته من رسول الله صلى الله عليه وسلم وقد قال الله عز وجل * ( ما ننسخ من آية أو ننسها نأت بخير منها أو مثلها ) *
====================
الدر المنثور لجلال الدين السيوطي (911 هـ) الجزء1 صفحة104
وأخرج البخاري والنسائي وابن الأنباري في المصاحف والحاكم والبيهقي في الدلائل عن ابن عباس قال قال عمر أقرؤنا أبى وأقضانا على وانا لندع شيئا من قراءة أبى وذلك أن أبيا يقول لا ادع شيئا سمعته من رسول الله صلى الله عليه وسلم وقد قال الله ما ننسخ من آية أو ننساها

Two possible ways:

1) Ibn Muttahar was talking about marfu hadith.

2) Shaykhul Islam rejected it.

3) Is either al-Milani such idiot that he can differ between saying of Umar and saying of prophet (sallalahu alaihi wa ala alihi wa sallam) or he lied and referred to words of Umar, making people believe that in Bukhari and other books these words narrated from prophet (alaihi salat wa sallam).

Example 2

These two quotes from his books Ayatut Tathir and al-Muhadarat fil Itiqad.

محاضرات في الاعتقادات لعلي الميلاني الجزء1 صفحة55
http://www.aqaed.com/book/382/etghadat1-02.html

إذن لا بد من بيان المراد من أهل البيت ع في هذه الآية المباركة لأن الله سبحانه وتعالى يقول : (إنما يريد الله ليذهب عنكم الرجس أهل البيت ويطهركم تطهيرا). محل الاستدلال في هذه الآية المباركة نقطتان : النقطة الأولى : المراد من أهل البيت . النقطة الثانية : المراد من إذهاب الرجس . فإذا تم المدعى على ضوء القواعد المقررة في مثل هذه البحوث في تلك النقطتين تم الاستدلال بالآية المباركة على إمامة علي أمير المؤمنين وإلا فلا يتم الاستدلال. المراد من أهل البيت في هذه الآية المباركة من؟ لا بد هنا من الرجوع أيضا إلى كتب الحديث والتفسير وإلى كلمات العلماء من محدثين ومفسرين ومؤرخين لنعرف المراد من قوله تعالى في هذه الآية أي : المخاطب بأهل البيت من هم ؟ ونحن كما قررنا من قبل نرجع أولا إلى الصحاح والمسانيد والسنن والتفاسير المعتبرة عند أهل السنة . وإذا ما رجعنا إلى صحيح مسلم وإلى صحيح الترمذي وإلى صحيح النسائي وإلى مسند أحمد بن حنبل وإلى مسند البزار وإلى مسند عبد بن حميد وإلى مستدرك الحاكم وإلى تلخيص المستدرك للذهبي وإلى تفسير الطبري وإلى تفسير ابن كثير وهكذا إلى الدر المنثور وغير هذه الكتب من تفاسير ومن كتب الحديث : نجد أنهم يروون عن ابن عباس وعن أبي سعيد وعن جابر بن عبد الله الأنصاري وعن سعد بن أبي وقاص وعن زيد بن أرقم وعن أم سلمة وعن عائشة وعن بعض الصحابة الآخرين : أنه لما نزلت هذه الآية المباركة على رسول الله ( صلى الله عليه وآله وسلم ) جمع أهله – أي جمع عليا وفاطمة والحسن والحسين – وألقى عليهم كساء وقال : ” اللهم هؤلاء أهل بيتي ” . وفي بعض الروايات : ألقى الكساء على هؤلاء فنزلت الآية المباركة .

================================

آية التطهير لعلي الميلاني صفحة9
http://www.aqaed.com/book/2/nadwe07.html#tot02

المراد من أهل البيت ع في آية التطهير إذن لا بد من بيان المراد من أهل البيت ع في هذه الآية المباركة لأن الله سبحانه وتعالى يقول : ( إنما يريد الله ليذهب عنكم الرجس أهل البيت ويطهركم تطهيرا ) . محل الاستدلال في هذه الآية المباركة نقطتان : النقطة الأولى : المراد من أهل البيت . النقطة الثانية : المراد من إذهاب الرجس . فإذا تم المدعى على ضوء القواعد المقررة في مثل هذه البحوث في تلك النقطتين تم الاستدلال بالآية المباركة على إمامة علي أمير المؤمنين وإلا فلا يتم الاستدلال . المراد من أهل البيت في هذه الآية المباركة من ؟ لا بد هنا من الرجوع أيضا إلى كتب الحديث والتفسير وإلى كلمات العلماء من محدثين ومفسرين ومؤرخين لنعرف المراد من قوله تعالى في هذه الآية أي : المخاطب بأهل البيت من هم ؟ ونحن كما قررنا من قبل نرجع أولا إلى الصحاح والمسانيد والسنن والتفاسير المعتبرة عند أهل السنة . وإذا ما رجعنا إلى صحيح مسلم وإلى صحيح الترمذي وإلى صحيح النسائي وإلى مسند أحمد بن حنبل وإلى مسند البزار وإلى مسند عبد بن حميد وإلى مستدرك الحاكم وإلى تلخيص المستدرك للذهبي وإلى تفسير الطبري وإلى تفسير ابن كثير وهكذا إلى الدر المنثور وغير هذه الكتب من تفاسير ومن كتب الحديث : نجد أنهم يروون عن ابن عباس وعن أبي سعيد وعن جابر بن عبد الله الأنصاري وعن سعد بن أبي وقاص وعن زيد بن أرقم وعن أم سلمة وعن عائشة وعن بعض الصحابة الآخرين : أنه لما نزلت هذه الآية المباركة على رسول الله ( صلى الله عليه وآله وسلم ) جمع أهله – أي جمع عليا وفاطمة والحسن والحسين – وألقى عليهم كساء وقال : اللهم هؤلاء أهل بيتي . وفي بعض الروايات : ألقى الكساء على هؤلاء فنزلت الآية المباركة .

================================

He quotes hadith al-kisa, and in red marked text you can see:

And in some of reports he put the cloak upon these and (THEN) this blessed verse was revealed

I would like to ask shias kindly present us single report where stated that verse was revealed after he (alaihi salati wa sallam) gathered family of Ali :AlyhimSalam: under the cloak.

Example 3.

Two pages – Two lies.

I think it would be better for shias if Master wouldn’t concentrate my attention on this Milani.

Let us check again book “Ayatut-Tathir” by Milani pages 62, 63.

At page 62 he says:

وعائشة من جملة القائلين باختصاص الآية المباركة بأهل البيت

And Aisha from those who say about concreteness of blessed verse in regarding to ahlalbayt

At next page you can see him saying:

فأُمّ سلمة وعائشة تنفيان أن تكون الآية نازلة في حقّ أزواج النبي

And Umm Salamah and Aisha denied that this verse was revealed about wifes of messenger.

 So our questions to shias:

We don’t care about your understanding or understanding of your scholar of ahadeth. We need to see ahadeth where our mothers said: THIS VERSE WASN’T REVEALED ABOUT WIFES OF MESSENGER.
Or where Aisha said: This verse was revealed about family of Ali.

Example 4

Milani lies about Abdurrazaq.

This is scan page from his al-Muhadarat fil Itiqad, in the chapter Tafdil Aimma ala Anbiya he says:

وأمّا عبد الرزاق بن همّام، فهذا كما أشرنا وذكرنا وفي الجلسات السابقة أيضاً ذكرناه، هذا شيخ البخاري وصاحب المصنّف ومن رجال الصحاح كلّها، ولم يتكلّم أحد في عبد الرزاق ابن همّام بجرح أبداً، حتّى قيل بترجمته: ما رحل الناس إلى أحد بعد رسول الله مثل ما رحلوا إليه، توفي سنة 211 هـ.

As for Abdurrazaq ibn Hamam and this as we also pointed and mentioned in our previous gathering, we mentioned him: he is shaykh of al-Bukhari, and owner of al-Musannaf from people of all Sihah, AND NO ONE EVER SAID (ANYTHING) CRITICALLY ABOUT ABDURRAZAQ IBN HAMAM, and even in his bio was said: After messenger of Allah (NO SALAWAT FROM THIS ZINDIQ)people didn’t travel to anyone like him. He died in 211 H.


Do you understand where is BIG LIE?
I am going just to give some quotes from scholars on Abdurrazaq from Mizanul Itidal volume 2, bio 5044.

Imam Ahmad:

أتينا عبد الرزاق قبل المائتين، وهو صحيح البصر، ومن سمع منه بعدما ذهب بصره فهو ضعيف السماع
I came to Abdurrazaq before 200 (year) and he still could see, and who heard from him after his became blind – THAT’S WEAK HEARING.

Nasai:

فيه نظر لمن كتب عنه بأخرة. روى عنه أحاديث مناكير.
He is under question (fihi nadhar) in regards to those who wrote from him in the end (of his life), from him were narrated rejected ahadeth.

Daraqutni:

ثقة، لكنه يخطئ على معمر في أحاديث
Thiqat, but he erred upon Muamar in ahadeth.

Example 5.

Let us check other example of “honesty” from Ali al-Milani.

At forum yahusayn he has a sub forum where people are asking him questions. On the question regarding faith of Abdulmanaf Abu Talib – father of Ali :RA Anho: , al-Milani says:

إن الأدلّة المفصّلة على إيمان سيّدنا أبي طالب مذكورة في الكتب وخاصةً كتاب (الغدير)، وقد أُلّف في هذا الموضوع كتب مستقلّة من الشيعة والسنّة قديماً وحديثاً.

Detailed evidences regarding faith of our master Abu Talib present in books, and especially book “al-Qadir”, and about this was written separate books by shias AND SUNNIS in the past and present.

Question: Can we ask  shias to present us books written about faith of Abu Talib by Sunnis in the past and present?
For sure that should be book by known and accepted scholar, not by someone like “Makatil at-Talibin”, or “Shawahid at-Tanzil”.

Example 6

Let us go further and see another example of “enlightenment” and “honesty” by Ayatollat al-Milani (side question: He is from Milan in Italy?)

Now its time to browse his book “Tasheed al-Murajiat”:

At page 58 he says:

فإن كان المراد خصوص « الأئمة الأربعة » فكلام السيد لا يوحي ذلك ، وإن كان مالك بن أنس معدودا في الخوارج ـ كما في بعض المصادر (2) ـ ، وهم أعداء أمير المؤمنين عليه السلام. وإن كان المراد سائر
أئمة المذاهب الأربعة فقد كان بينهم من يناصب العداء لآل الرسول صلى الله عليه وآله وسلم.

And if he mean concretely “4 imams”, then words of master didn’t suggest this (understanding) even if Malik ibn Anas was counted amongst khawarij as it came in some sources – and they were enemies of commander of faithful, if he mean other imams from 4 schools then between them were those who felt hate to family of messenger of Allah, sallahu alaihi wa ali.

Well fact that imams of Islam were consider by these filthy rawafidh as nawaseeb is something established.

But here brothers noticed something other than this. al-Milani as you can see said that Imam Malik ibn Anas was consider khawarij in some of sources.
In the footnote he gave a one source for this claim: al-Kamil by al-Mubarid volume 1 p 159.

1-st of all, kitab al-Kamil fi Lughat wal Adab of Abul Abbas Muhammad al-Mubarid (d 285) is book of Language and Manners. It is not a history, rijal or even ahadeth book. But as I said once they would cite even Oxford dictionary if contain would suit their beliefs.

However al-Mubarid :RehmatullahAlyhi: make an error that didn’t explain to people that talk in his book in mentioned place was going about Malik ibn Anas ibn Malik ibn Masmaa al-Bakri then al-Basri, which was known for his hariji views. As it was explained in the footnote of his book under the heading “Views of Fuqaha regarding mazhab of Khawarij”.